"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Új titkárt választott az OEE Budapesti HM helyi csoportja

Új titkárt választott az OEE Budapesti HM helyi csoportja

November 15-én tartotta csoportülését a Budapesti HM helyi csoport a Süttő melletti, alsóvadácsi vadászházban. A csoportülésnek az adott különleges alkalmat, hogy a tagság új titkár választására gyűlt össze.

A csoportgyűlés Keresztes György elnök köszöntőjével indult, majd következő napirendi pontként rögtön a tisztújítás következett. A tagság szavazólapon adhatta le voksait, amelyeket zárt dobozban, „urnában” gyűjtött össze a korábban már megválasztott választási bizottság. A szavazatszámlálás után eredményhirdetés következett. A tagság egyhangúlag Szi-Benedek Józsefet választotta új titkárnak, a korábban lemondott Mester Zsuzsanna helyett.

Rövid szünet után szakmai program következett. Vendégelőadóként dr. Farkas János (ELTE) érkezett, aki egy érdekfeszítő, vitaindító előadást tartott a vadkárok megelőzésével kapcsolatos tudományos kutatások jelenlegi állapotáról. Az előadásban többek között tájékozódhattunk a közutaknál fennálló vadveszély elkerülésének lehetőségéről. Az előadás részletesen kitért a közutak, autópályák közvetlen közelében jelentkező vad által okozott károk okaira és azok megelőzésére. Bemutatásra kerültek különböző, új fejlesztésű elektronikus, illetve mechanikus vadriasztó rendszerek. Megismerhettünk különböző fejlesztésű vadkapukat a világ minden tájáról.

Végül az ebédet követően egy rövid, erdei sétával zárult a csoport gyűlése, mely során a résztvevők megtekintették a Süttői Erdészet által használt vadkárelhárító eszközöket, módszereket és tájékozódhattak az eredményekről.

Forrás: OEE Budapesti HM HCs

Szerző: Mészáros-Komáromy Márk

Fotók: Hazai Erdész/Hazai Vadász

Hírszerkesztő: Nagy László