"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Átadták a 145. OEE Vándorgyűlésen az idei év egyesületi és szakmai kitüntetéseit

Átadták a 145. OEE Vándorgyűlésen az idei év egyesületi és szakmai kitüntetéseit

Az erdész himnusz hangjaival zárult le a 145. OEE Vándorgyűlés Sopronban, a hűség városában, ahol az ország számos pontjáról egybesereglett magyar erdészek mindenkor otthon érezhetik magukat, hiszen hazajárnak.

Az egyesületi országos találkozó második napján a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ épületében, a hagyományos ünnepi közgyűlésen vettek részt a hazai szakemberek, hogy átadják az arra érdemesülteknek az idei év egyesületi és szakmai díjait.

Örökös tagsági oklevelet vehetett át Haják Gyula.

Bedő Albert Emlékérmet kapott Bodor György, Hornyánszky Antal és Dr. Kárpáti László.

Kaán Károly Emlékérmet kapott Pintér Ottó, Sódar Pál és Soós Gyula.

Decrett József Emlékérmet kapott Gyenge Álmos, Stánicz László és Virágh Pál.

Elismerõ Oklevél elismerésben részesült Albel Ferenc, Andrési Pál, ifj. Börzsei László, Bõsze Gyula, Brandhuber Ádám, Horváth Ernő, Horváth Péter Brúnó, Kis Prumik Ágnes, Madácsi Sándor, Mátrai Imre, Naszladi Géza, Németh Imre, Orbók Sándor, Urbán Imre, Zsuppán Ernő.

Az ünnepi közgyűlés keretében adták át az Év Erdésze Verseny 2014 díjazottainak is az elismeréseket. Idén az Év Erdésze címet Komáromi Ferenc, a hajdúböszörményi Hajdúerdő Kft. erdésze nyerte és vehette át a győztesnek járó serleg mellett a STIHL Kft. által felajánlott ajándékot. A második helyezett Gór Lajos, az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdésze lett, aki a GRUBE Kft. által felajánlott jutalmat vehette át. A harmadik helyen Gergácz Péter, a TAEG Zrt. erdésze végzett, aki a MOUNTEX Outdoor Kft. által felajánlott díjjal lett gazdagabb.

    

Az Év Erdésze Verseny első napján, a lövészet versenyszám lebonyolításában szervezési segítséget és helyszínt biztosító Szombathelyi Erdészeti Zrt., jelentős összegű különdíjat ajánlott fel a szakmai verseny győztesének. A díjat Bugán József vezérigazgató adta át Komáromi Ferencnek.

A kitüntetések átadásának zárásaként Dr. Borovics Attila a NAIK ERTI megbízott főigazgatója Németh Jenőnek nyújtotta át a Vadas Jenő Díjat, mellyel a hazai erdészeti kutatás fejlesztésében kiemelkedő segítséget nyújtott erdész kollégák, évtizedes kitartó munkáját ismeri el az intézet. 

Forrás: OEE

Szerző: Nagy László

Fotók: Nagy László