"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Új vezetőség az Oktatási Szakosztály élén

Új vezetőség az Oktatási Szakosztály élén

Az Országos Erdészeti Egyesület Oktatási Szakosztálya 2015. december 9-én tartotta évzáró rendezvényét az Erdészeti Információs Központban. A szakosztály ülés első részében a szakosztály vezetés megismételt választására került sor. Az Országos Választási Bizottság képviseletében Bogdán József volt jelen. 

A szakosztály új elnökséget választott egyhangú szavazással. Az Oktatási Szakosztály elnöke Andrésiné dr. Ambrus Ildikó, alelnöke Dr. Jánoska Ferenc, titkára pedig Halápi Nándor lett.

A megválasztott szakosztály elnök megköszönte dr. Folcz Tóbiás 16 éven át tartó lelkiismeretes szakosztály elnöki munkáját, és kérte, hogy továbbra is segítse az Oktatási Szakosztály munkáját tapasztalataival.

A választást követően két előadást hallgathattak meg a résztvevők. Először Andrésiné dr. Ambrus Ildikó, a Bedő Albert Erdészeti Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója tartott tájékoztatót az erdészeti szakmunkásképzés jelenlegi helyzetéről, és a szakmunkásképzésben várható változásokról, a 3+2 éves szakközépiskolai képzés bevezetéséről, mely 2016 szeptemberétől a jelenlegi szakiskolai képzés helyébe lép.

A rendezvény második, nagy érdeklődéssel várt előadását dr. Rónai Ferenc, a Roth Gyula Erdészeti és Faipari Szakközépiskola és Kollégium nyugalmazott igazgatója tartotta. Előadásában tájékoztatást hallottunk az Országos Képzési Jegyzékben várható változásokról, az erdészeti és a vadgazdálkodási technikus szakképesítés szétválasztásáról, a jelenlegi ágazati képzésben tanuló diákok számára kialakításra kerülő érettségi követelmény tervezetéről, valamint a 2016 szeptemberében induló szakgimnáziumi rendszer bevezetéséből adódó változásokról.

Forrás: OEE Oktatási Szakosztály

Szerző: Andrésiné dr. Ambrus Ildikó

Fotók: rothszki.hu

Hírszerkesztő: Nagy László