"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Óriási érdeklődés övezi az Iskolában az Erdő Programot

Óriási érdeklődés övezi az Iskolában az Erdő Programot

Sikeresen, másfél nap alatt lezárult a regisztráció az Iskolában az Erdő Programra, amelyre az összes vármegyéből érkezett érdeklődés. A tavaszi időszakra ötszáz köznevelési intézmény regisztrált, ezzel több mint 30 ezer általános iskolás részesülhet erdőpedagógiai foglalkozásban.

Február 5-én indult az Iskolában az Erdő Program regisztrációja, melynek során köznevelési intézmények pályázhattak a 6-14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. Kedden délre a regisztráló intézmények száma elérte az 500-at, így a programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület lezárta a jelentkezést. A program tavaszi ütemében több mint 30 ezer diák vehet részt az erdőpedagógiai foglalkozásokon. A tervek szerint ősszel ismét lehet majd pályázni a diákok környezeti nevelését támogató kezdeményezésre.

Jelenleg a beérkezett pályázatok ellenőrzése és visszaigazolása zajlik. A legtöbben Pest vármegyéből jelentkeztek, az iskolák számát tekintve pedig Debrecen lett a legtöbbet pályázó vidéki település.

A nyertes intézményekben az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat. A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. A diákok széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is.

Az Iskolában az Erdő program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Forrás: AM Sajtóiroda

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László