"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Örömteli utóhang az OEE Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíjáról

Örömteli utóhang az OEE Erdészcsillag Alapítvány ösztöndíjáról

Az Országos Erdészeti Egyesület ösztöndíját nyerte el az ásotthalmi Bedő erdészeti szakiskola diákja. Varga Fruzsina tíz hónapon át kapja az ösztöndíjat, ami az anyagiak mellett komoly szakmai elismerés is.

Éppen buszon ült egy kellemes augusztusi nyári napon a fülöpszállási Varga Fruzsina, az ásotthalmi erdészeti iskola tizenkettedikes diákja és a barátjához tartott, amikor osztályfőnöke, Domokos József felhívta és közölte vele a jó hírt, hogy erre a tanévre ő nyerte az Erdészcsillag Alapítvány Erdészeti Ösztöndíj Pályázatát. Fruzsina elárulta, hogy bizony elérzékenyült a buszon, örömében elsírta magát.

Jól tanulni nem elég

Az Országos Erdészeti Egyesület egy közel 4000 tagot számláló, több mint 150 éves múlttal rendelkező erdészeti szakmai civil szervezet. Ennek részeként működik az Erdészcsillag Alapítvány, amelynek célja többek között az oktatási tevékenység támogatása. A pályázati kiírás szerint nem elég, ha valaki jó tanuló. Csak az egyik kitétel a 4,5 feletti átlag, mellette számít a közösségi tevékenység, illetve a szakmai elhivatottság és érdeklődés. Andrésiné dr. Ambrus Ildikó, az Alföldi Agrárszakképzési Centrum Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója azt mondta, Fruzsinára ez mind jellemző.

A technikusképzés sikere is

Az elmúlt több mint egy évtizedben mióta az ösztöndíj elérhető, Fruzsina a Bedő negyedik diákja, aki nyert. Erre méltán büszke az igazgató és az egész iskola, az egyéni teljesítmények mellett ez jól jelzi a Bedő technikusképzésnek sikerét. 

Kiemelkedő tanulmányi eredményével, példamutató szorgalmával, segítőkész közösségi munkájával iskolánk aktív tanulója. Versenyeken elért kimagasló országos helyezése nemcsak egyéni, hanem csapateredménnyel is öregbítette iskolánk hírnevét. Az elmúlt három év alatt nyújtott kiegyensúlyozott teljesítménye, magatartása és szorgalma példaértékű. Szakmai érdeklődése, elkötelezettsége kimagasló. Részt vett a Szegedi Tudományegyetem Hódmezővásárhelyi Kara által szervezett Tudományos Diákköri Konferencián, az Országos Erdészeti Egyesület Erdészeti Lapok cikkpályázatára is nyújt be cikke – sorolta hosszan az igazgatónő Fruzsina érdemeit.

Szereti a természetet

A családban nincs erdész, de olyan helyen élünk a falun kívül, ahol a természet vesz körül minket. Mindig érdekelt a természet és közel állnak hozzám a természettudományos témák, ezért jöttem tanulni Ásotthalomra. Azt tudtam, hogy jó a tanulmányi eredményem, de nem gondoltam volna, hogy megkapom a díjat – mondta Fruzsina.

A további díjazottak

Az Erdészcsillag Alapítvány pályázatára idén az alábbi oktatási intézményekből érkezett be pályázat: Mátra Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Kiss Ferenc Erdészeti Technikum - Szeged, Venczel József Szakközépiskola - Csíkszereda, Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium - Sopron, Bedő Albert Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium. Az elismerést öten kapták meg: Varga Fruzsina (Ásotthalom), Kész Dénes (Csikszereda), Dredor Dominik (Mátrafüred), Németh Réka (Szeged) és Fodor László (Sopron).

Forrás: Délmagyar

Fotók: Karnok Csaba

Hírszerkesztő: Nagy László