"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tallós Pál természetismereti terepi versenyt rendeztek a Pápai Erdészetnél

Tallós Pál természetismereti terepi versenyt rendeztek a Pápai Erdészetnél
Az Erdők Hete keretében október elején rendezték meg felső tagozatos általános iskolások részére a Tallós Pál természetismereti terepi versenyt a pápai erdészetnél. A verseny célja kimozdítani a gyerekeket a virtuális világból, erdészek segítségével megismertetni őket az erdővel, a természettel kinn a terepen.
 

Az immár ötödik alkalommal lebonyolított, jubileumi rendezvényre 10 oktatási intézmény 14 csapata jelentkezett. A közelebbi települések – Pápa, Nagyalásony, Marcaltő és Magyarpolány – iskolái mellett érkezett csapat Litérről és Sárvárról is. A versenyt megtisztelte jelenlétével a névadó felesége, leánya, két unokája és egy dédunokája is. A résztvevőket Nagy Gergely, a Pápai Erdészet igazgatója, majd Gyenes Viktor iskolaigazgató, földrajz­tanár köszöntötte.

Elmondták, hogy a verseny legfőbb célja kimozdítani a gyerekeket a virtuális világból. Erdészek segítségével megismertetni őket az erdővel kinn a terepen. Felfedezni a Kupi-erdő természeti értékeit, az eddig tanultakat feleleveníteni, bővíteni a tudásanyagot, és nem utolsósorban Tallós Pál életét és munkásságát megismertetni, halálának ötvenedik évfordulójáról méltón meg­emlékezni. A vetélkedés során a háromfős csapatoknak a Kupi- erdőn kitűzött, közel négy kilométer hosszú útvonal mentén elhelyezett állomásokon kellett természetismerettel, természet- és környezetvédelemmel, az erdővel, valamint Tallós Pál életével kapcsolatos feladatokat megoldani.

A versenyt a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola II. Titkos küldetés nevű csapata nyerte. Ugyanezen intézmény I. csapata, az Erdei manók lett a második, a harmadik helyet pedig a szintén pápai Gyurátz Ferenc Evangélikus Általános Iskola csapata, a Vadvirágok szerezte meg.

Forrás: veol.hu

Szerző: Molnár Sánor

Fotók: János Márta

Hírszerkesztő: Nagy László