"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Erdészek és természetvédők búcsúztatták Rakonczay Zoltánt

Erdészek és természetvédők búcsúztatták Rakonczay Zoltánt

2018. szeptember 10-én életének 89. életévében hunyt el Egyesületünk Tiszteletbeli Tagja, korábbi alelnöke, Rakonczay Zoltán Kaán Károly-díjas okleveles erdőmérnök, a hazai intézményes természetvédelem megalapítója, akit október 4-én kísértek utolsó útjára a Farkasréti temetőben.

A több százfős gyászoló gyülekezett előtt megtartott gyászszertartáson az erdész társadalom nevében korábbi pályatársa, Schmotzer András az OEE egykori elnöke személyes élményeket megidézve búcsúzott Rakonczay Zoltántól.

A természetvédők képviseletében dr. Rodics Katalin a KVVM korábbi főosztályvezető-helyettese, a Greenpeace Magyarország munkatársa mondott gyászbeszédet, melyben utalva az elhunyt munkásságára, többek között a következőkre hívta fel a figyelmet: "A hatalmas művét látva, ismerve, most itt a ravatala előtt azt hiszem, mindannyiunk nevében fogadhatom, hogy örök példaképként követjük őt. Minden erőnkkel, tudásunkkal, kitartásunkkal, szívünkkel, lelkünkkel azon leszünk, hogy amit Ő felépített és ránk hagyott, az fennmaradjon. Ígérjük: Ha elveszik, visszaszerezzük. Ha lerombolják, megmaradt darabjaiból újraépítjük!"

Forrás: OEE, Greenpeace Magyarország