"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Ruhaadomány érkezett a Soproni Egyetem hallgatói számára

Ruhaadomány érkezett a Soproni Egyetem hallgatói számára

Az Agrárminisztérium és az Erdészcsillag Alapítvány kezdeményezésére 2023 tavaszán elindult program keretében a Balassagyarmati Helyi Csoport és a Visegrádi Helyi Csoport tagjainak felajánlásából nagyjából 100 darab ruhanemű érkezett a Soproni Egyetemre. A ruhák fogadásában, tárolásában és szétosztásban az OEE Soproni Hallgatói Helyi Csoportja segédkezett.

Elsősorban terepi gyakorlatokra alkalmas ruházat (nadrágok, pulóverek, kabátok, pólók) érkezett, de akadt néhány hétköznapi, sőt elegáns darab is. Zömében új, nem használt ruhákat kaptunk, a használat darabok is újszerű állapotban voltak. Körülbelül 50-60 hallgató tudott eljönni a kiosztásra, akik közül többen sem engedhették volna meg maguknak az ilyen jó minőségű terepi ruhák megvételét, illetve több első évfolyamos is volt köztük, akinek addig egyáltalán nem volt terepruházata. A kihirdetéstől számított két órán belül mind gazdára találtak. Bátran állíthatjuk, hogy ennél hatásosabban ingyen sör ígéretével sem tudtuk volna megmozgatni a hallgatóságot.

A hideg idő beköszöntére való tekintettel elsődlegesen a melegebb darabok fogytak el, de alapvetően mindenre volt igény. Ezúton is szeretnénk kérni a helyi csoportokat, hogy az Erdészcsillag Alapítvány koordinálása mentén, amennyiben tudnak hasonló felajánlással élni a hallgatóság részére, azt nagyon szívesen fogadnánk, mivel többen is jelezték, hogy sajnos nem tudtak aznap eljönni a ruhák kiosztására, de nagyon szerettek volna és szükségük is lenne terepruházatra.

A Soproni Egyetem hallgatóinak nevében ezúton is köszönjük a felajánlást, illetve a közvetítésben, szervezésben való részvételt!

 

Forrás: OEE Soproni Hallgatói H. Cs., Erdészcsillag Alapítvány

Szerző: Porcsin Alexandra H. Cs. elnök, Kovács Ferenc kuratóriumi tag

Fotók: Illusztráció:SoE, Sapientia Egyetem

Hírszerkesztő: Nagy László