"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

Országos Erdészbált tartott az Egyesület Siófokon - képgaléria!

2018. január 27-én közel 300  vendég részvételével került megrendezésre a siófoki Azúr Hotelben az Országos Erdészbál, mely rendezvénnyel az Országos Erdészeti Egyesület régi szakmai és egyesületi hagyományt kívánt feleleveníteni.

A másfél évszázados szakmakulturális tradíciókat ápoló Egyesület életében kiemelt szerepe van a közösség összetartó erejében megnyilvánuló eseményeknek. Ezek közül az erdészbálok mindenkor fontos szerepet töltöttek be, hiszen a történelem során a magyar hagyományok, a magyar ruhaviselet, a magyar nyelv és nyelvhasználat megőrzésének eszközeként is szolgáltak.

Az Egyesület invitálását elfogadva az erdészbálon megjelent dr. Semjén Zsolt miniszterelnök helyettes, dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár (FM) , dr. Bitay Márton Örs állami földekért felelős államtitkár (FM), dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc-felügyeletért felelős helyettes államtitkár és Ugron Ákos Gábor állami földekért felelős helyettes államtitkár.

A bálozókat házigazdaként Zambó Péter az Országos Erdészeti Egyesület elnöke köszöntötte, aki kiemelte az összetartozás fontosságát, mely az Egyesület jelmondatának is szerves része.

Dr. Fazekas Sándor miniszter megnyitó beszédében az erdők egyre fokozottabb közjóléti szerepére és az erdészek elhivatott munkájára hívta fel a figyelmet.

Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes pohárköszöntőjében a magyar erdők, ezen belül az állami erdőterületek fontosságát méltatta.

A báli forgatag Molnár Miklós népzenész hegedű előadásával kezdődött, amelyet a Somogy Táncegyüttes „Dráva menti tavaszvárás” című műsora követett. Vidám bordalokat a BorCanto Együttestől hallottunk.

A tombolából befolyt közel 1 millió forintot az Egyesület kerek összegre egészítette ki és felajánlotta a Kárpátaljai Ferences Misszió Alapítványnak.

Reményeink szerint - immár haladó hagyományként – minden év február második hétvégéjén hasonlóan széles körben invitálhatjuk majd a tagságot és vendégeinket az Országos Erdészbálra.

A rendezvényen készített további fényképek a szövegkapcsolóra kattintva nézhetőek meg az Egyesületi élet képgalériánkban!

Forrás: OEE

Szerző: Szentpéteri Sándor, Nagy László

Fotók: SEFAG Zrt - OEE

Hírszerkesztő: Nagy László