"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Somogyi Péter, a Gemenc Zrt. munkatársa az Év erdésze 2021-ben - versenyszámok, helyezettek

Somogyi Péter, a Gemenc Zrt. munkatársa az Év erdésze 2021-ben - versenyszámok, helyezettek

Augusztus 24-25-én 13. alkalommal rendezte meg az Országos Erdészeti Egyesület az Év erdésze szakmai verseny országos döntőtjét, melyet az OEE 151. Vándorgyűlésének felvezető programjaként - mint házigazda - idén a KEFAG Zrt. szervezett, Kunfehértón.

Összesen 20 versenyző - 18 hazai állami erdőgazdaság és két Erdélyből érkezett, de versenyen kívül induló erdésztechnikus - mérte össze szakmai tudását a kitünető címért. A döntőbe kerülést megelőzték a helyi válogató versenyek, ahol több mint 200 versenyző indult.

A verseny célja az erdészszakma társadalmi elismertségének növelése, a résztvevők szaktudásának és szakmai felkészültségének gyarapítása.

Az egyes versenyszámok és az összesített végeredmény szakmai eredményhirdetésére a verseny helyszínén került sor, ahol Elmer Tamás az OEE főtitkárának köszöntője után, Andrésiné dr. Ambrus Ildikó az OEE technikus alelnöke és Szentpéteri Sándor helyettes államtitkár (AM) adta át a díjakat az egyes versenyszámok első helyezettjeinek.

Az összetett szakmai írásbeli feladatsor versenyszám győztese: Molnár Tamás a Zalaerdő Erdészeti Zrt. erdésze.

A felismerés, a famagasság és fatérfogatbecslés és az állományleírás és versenyszámok győztese: Somogyi Péter a Gemenc Zrt. erdésze.

Az erdőfelújítás leírása versenyszám győztese: Deák Zoltán a Mecsekerdő Zrt. erdésze

Az erdőkárbecslés, a Távolságbecslés és trófeaminősítés versenyszámok győztese: Nánási Zsolt a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt erdésze.

Az Élőfakészlet meghatározása körlapösszeg mérésével versenyszám győztese: Horváth Flórián a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. erdésze

A gyérítésjelölés versenyszám győztese: Papp Máté a Nyírerdő Zrt. erdésze

A választékolás versenyszám győztese: Papp József a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. erdésze

A sarang számbavétel versenyszámot holtversenyben nyerte Szabó Ferenc a Budapesti Erdőgazdaság Zrt. erdésze és Péter Krisztián a SEFAG Erdészeti és Faipari Zrt. erdésze.

A rönk- számbavétel versenyszám győztese Tóth Tamás a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. erdésze.

A golyós lövészet versenyszám győztese Bakti Péter a ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. erdésze.

A koronglövészet versenyszám győztese Tóth Sándor a Egererdő Erdészeti Zrt. erdésze.

  A versenyen kívül indult két erdélyi kolléga Andorka Bernát és Andrási Zsolt volt.

Az összesített eredmények alapján Somogyi Péter, a Gemenc Zrt. erdésztechnikusa lett Év Erdésze 2021-ben az Országos Erdészeti Egyesület szakmai versenyén.

A második helyen Horváth Flórián a TAEG Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. erdésze, míg a harmadik helyen Bakti Péter az ÉSZAKERDŐ Zrt. erdésze végzett.

Az Év Erdésze díj első első három helyezettjének ünnepélyes díjátadására augusztus 26-án az Országos Erdészeti Egyesület a 151. Vándorgyűlésének Ünnepi Közgyűlésén, Bugacon került sor.

Az Év erdésze szakmai versenyt az Andreas STIHL Kft., a GRUBE Kft. és a Kiss Ferenc Alapítvány az Erdészeti Oktatásért támogatta.

Forrás: OEE

Fotók: Andrési Pál, Csatlós Norbert,

Hírszerkesztő: Nagy László