"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Sportolj tudatosan az erdőben! - Fedezd fel Hazánk távoli erdőit! - Balaton-felvidék

Sportolj tudatosan az erdőben! - Fedezd fel Hazánk távoli erdőit! - Balaton-felvidék

Az OEE Erdeisportok Szakosztálya a „Sportolj tudatosan az erdőben!” nevet viselő programsorozatot azért hívta életre, hogy a természetben sportolóknak megmutassa az erdő komplexitását. Ennek a szemléletformáló és ismeretterjesztő rendezvénysorozatnak az egyik eleme a „Fedezd fel Hazánk távoli erdőit!” közösségi esemény, aminek első állomása a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei iskola volt.

Az őszi napsugarak hunyorogva leskelődtek a fák közül. Kíváncsian figyelték az erdei iskola udvarán gyülekező családok apraját és nagyját.  A tábortűz vidám, pattogó táncával szórakoztatta a körré gyűlt sokaságot. Október utolsó szombatján a Balaton-felvidéki Erdészeti Erdei Iskola adott otthont a Sportolj Tudatosan az erdőben! programsorozat Fedezd fel Hazánk távoli erdőit! közösségi eseményének.

A családokat megmozgató program több elemből állt. A természetben futás kedvelői két nehézségi fokú, vezetett közösségi futás közül választhattak.

A rövidebb, 6,6 km-es futás az Öreg Bükk tanösvény „nagy körén” kanyargott. A hosszabb, 13 km-es terepfutáshoz csatlakozók, kilépve a tanösvény kijárt útjáról, kicsit beljebb merészkedtek az erdőbe. Az ősz ezerszín fonalából szőtt levéltakaróján lépdelve, fantasztikus élményt nyújtott az erdei ösvényeken kecsesen átszökkenő rudlik látványa.

Mindeközben azok sem unatkoztak, akiknek nem kenyerük a futás, mert az erdei iskolában jógázásra is volt lehetőség, illetve erdei iskolás foglakozáson is részt vehettek az érdeklődők.

A programok párhuzamosan futottak egymás mellett, így mindenki egyszerre végzett és ért vissza a bázisra, ahol egy jó hangulatú, mosolygós erdei piknikkel záródott a rendezvény. Az esemény sikerességét mi sem igazolhatná jobban, minthogy minden résztvevő így köszönt el: „- Mikor és hol lesz a következő állomása ennek a programnak, mert jövünk!

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden kollégának, aki hozzájárult az esemény sikeréhez és jóhangulatához, a közreműködést!

Forrás: OEE Erdei Sportok Szakosztály

Fotók: OEE Erdei Sportok Szakosztály

Hírszerkesztő: Nagy László