"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Télváró családi sportnap a Zselicben - az Erdei Sportok Szakosztály és SEFAG Zrt. közös programja

Télváró családi sportnap a Zselicben - az Erdei Sportok Szakosztály és SEFAG Zrt. közös programja

2022. december 3. napján kerül sor az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében és a SEFAG Zrt. partnerségével megvalósuló „Télváró családi sportnap”-ra

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) Erdei Sportok Szakosztályának „SPORTOLJ TUDATOSAN AZ ERDŐBEN!” programja keretében megvalósuló, „Fedezd fel Hazánk távoli erdőit!” eseménysorozata TÉLI állomásához érkezett. „Télváró családi sportnap” címmel igazi családi kikapcsolódással készül az OEE és a SEFAG Zrt., ahol a család apraja - nagyja megtalálja a számítását.

A gyülekező 10 órakor a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójánál lesz. A résztvevőket közösségi futással várják, két különböző távon. A kezdők és újrakezdők 6 kilométeres távon futhatnak, a gyakorlott terepfutók pedig a 15 kilométeres távot is választhatják a Zselic csodálatos erdejében. Mindkét táv aszfaltos, illetve szórt köves burkolatú.

A kísérők, illetve később a futók is csatlakozhatnak egy erdei fogattúrához, illetve egy gyalogos túrával és csillagászati programmal egybekötött erdőpedagógiai foglalkozáshoz, amikor megismerhetik a somogyi erdő kincsit. A szervezők a Csillagvizsgálónál íjászattal is készülnek.

A program záróakkordja pedig egy közös ebéd lesz, ahol babgulyással és langallóval, forró hársfa teával és forralt borral várják a megfáradt futókat és kísérőiket is.

Az esemény ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött, amelyet 2022. december 1-ig lehet megtenni a https://cutt.ly/4MxgXJ9 oldalon.

Minden további információ a SEFAG Zrt. honlapján és Facebook oldalán, valamint az esemény Facebook oldalán vagy az OEE honlapján található.

Forrás: OEE Erdei Sportok Szakosztály, SEFAG Zrt.

Fotók: OEE Erdei Sportok Szakosztály, SEFAG Zrt.

Hírszerkesztő: Nagy László