"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tisztújítás az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál - új elnököt választottak a vasiak

Tisztújítás az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál - új elnököt választottak a vasiak

2022. szeptember 7-én tartotta tisztújító taggyűlését a Szombathelyi Helyi Csoport a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Saághy István utcai Központjában.

Bakó Csaba leköszönő elnök, - egyben mint a tisztújító taggyűlés levezető elnöke - köszöntötte a megjelent tagtársakat, felelevenítve az elmúlt négy év legfontosabb egyesületi történéseit, eseményeit, rendezvényeit.

A csoport létszáma az elmúlt négy évben minimálisan csökkent, többnyire a COVID járvány következtében. Jelenleg 165 fővel a hetedik legnagyobb taglétszámú csoportja az Egyesületnek. A Helyi Csoport az elmúlt négy évben számos rendezvény szervezésében vett részt. Négy alkalommal fogadták más helyi csoportok tagjait, illetve a szombathelyiek négy alkalommal látogattak el különböző csoportokhoz.

Ezt követően megköszönte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. támogatását a rendezvények megszervezésében, valamint Horváth Gábor titkár eddigi kiváló munkáját. Beszéde végén bejelentette, hogy a tisztújítás során a fiatalítás jegyében szeretné átadni a lehetőséget a fiatalabb korosztálynak, ezért nem kíván indulni az elnöki tisztségért.

Elsőként a Helyi Választási Bizottság elnökének és tagjainak a Helyi Csoport, nyílt szavazással egyhangúlag megválasztotta Varga Pétert, illetve Gángó Csabát és Dr. Kovács Ádámot. Az OEE 2022. évi tisztújításának szabályait Varga Péter ismertette, majd Dr. Marosi György, az OEE Országos Választási Bizottságának tagja tájékoztatta az egybegyűlteket a választás menetéről, főbb tudnivalóiról. A jelöltállítási procedúrát követően a jelenlévő, szavazásra jogosult 76 fő egyesületi tag aláírás ellenében átvette a szavazólapokat és ajánlóíveket és megkezdődött a szavazás.

Amíg a Választási Bizottság tagjai összesítették a szavazatokat, addig a jelenlévők Ruborits Tamásnak, a Jeli Varázskert vezetőjének képekkel illusztrált és rendkívül színvonalas előadását hallgathatták meg, az arborétum múltjáról, jelenéről és jövőjéről.

Az előadás végére megszületett a választás eredménye, amelyben a tagság a helyi csoport új elnökének Kardos Bendegúzt, régi-új titkárának pedig Horváth Gábort választotta meg. A helyi csoport a létszáma alapján három küldöttet választhatott, akik Kardos Bendegúz, Horváth Gábor és Nárai István lettek. Bakó Csaba tagtársunkat „Nyugat-magyarországi Regionális Küldött”-nek javasolta a tagság. Az OEE országos tisztségeire is megtették ajánlásukat a helyi csoport tagjai.

Forrás: OEE Szombathelyi H.Cs.

Szerző: Horváth Gábor, Kardos Bendegúz

Fotók: OEE Szombathelyi H.Cs.

Hírszerkesztő: Nagy László