"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tisztújítás a Rába-menti Erdőgazdálkodási és Vadgazdálkodási Helyi Csoportnál

Tisztújítás a Rába-menti Erdőgazdálkodási és Vadgazdálkodási Helyi Csoportnál

Ha valaki beéri azzal, hogy a villamos csörömpölése helyett kakaskukorékolásra ébred, megbékél azzal, hogy a kocsma este tízkor bezár és a munkahelyére sem 3 perc alatt jut el, egyszóval nyugodt és biztonságos életre vágyik, Csikvándon megteheti. Aki itt él, tudja.

A Rába-menti Helyi Csoport 2018. szeptember 27-én 15 órakor, nyugodt és biztonságos körülmények között tartotta tisztújító választási gyűlését Csikvándon, a Csikvándi család kastélyának felújított pincéjében.

Ahogy már korábban többször előfordult csoportunkkal, házigazdánk Kozma Béláné Erzsike volt. Most sem történt másként, friss meleg szőlőmagos pogácsával várta tagtársait, akik Vas és Győr-Moson-Sopron megye különböző szegleteiből érkeztek a tisztújításra.

A tavaszi küldöttgyűlést megelőző 30. napig regisztrált 42 fő választó és választható tagtársunkból – a valós tagság ennél néhány fővel több – 15 óráig 21 fő érkezett meg. Jövetelét sajnos betegség miatt 2 fő lemondta, így a részvétel éppen az 50%-os küszöböt érte el, az a bizonyos plusz egy fő végül hiányzott.

Nagy Imre leköszönő elnök köszöntötte a résztvevőket, majd átadta a szót Pintér Csaba leköszönő titkár levezető elnöknek. A Helyi Választási Bizottság elnökének Bognár Tibort, tagjainak Kozma Béláné Erzsikét és Faragó Sándort választották meg. A választás során az új elnök dr. Szép Tibor erdőmérnök, a régi-új titkár, küldött Pintér Csaba erdész-vadgazda mérnök és a régi-új gazdasági felelős Kocsis Gábor erdész-informatikus lett, mindhárman egyaránt 21-21 szavazattal. A jegyzőkönyvek elkészítését követően jólesett Erzsike marhapörköltje galuskával és utána a jó csikvándi vörösbor.

Forrás: Rába-menti Erdőgazdálkodási és Vadgazdálkodási Helyi Csoport

Szerző: Pintér Csaba

Fotók: Pintér Csaba

Hírszerkesztő: Nagy László