"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Tisztújítás az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál

Tisztújítás az OEE Szombathelyi Helyi Csoportjánál

2018. augusztus 30-án tartotta tisztújító taggyűlését a Szombathelyi Helyi Csoport a Szombathelyi Erdészeti Zrt. Saághy István utcai Központjában.

Bakó Csaba leköszönő elnök, - egyben mint a tisztújító taggyűlés levezető elnöke - köszöntötte a megjelent tagtársakat, felelevenítve az elmúlt négy év legfontosabb egyesületi történéseit, eseményeit, rendezvényeit. A csoport létszáma az elmúlt négy évben folyamatosan emelkedett, jelenleg 173 fővel a hatodik legnagyobb taglétszámú csoportja az Egyesületnek.

A Helyi Csoport az elmúlt négy évben közel 60 rendezvény szervezésében vett részt, vagy fogadta más helyi csoportok tagjait, illetve vettek részt a tagjai különböző egyesületi rendezvényeken. Kilenc alkalommal fogadták más helyi csoportok tagjait, illetve a szombathelyiek hét alkalommal látogattak el különböző csoportokhoz. Beszéde végén megköszönte a Szombathelyi Erdészeti Zrt. támogatását a rendezvények megszervezésében, valamint megköszönte Horváth Gábor titkár eddigi kiváló munkáját.

Elsőként a Helyi Választási Bizottság elnökének és tagjainak a Helyi Csoport, nyílt szavazással egyhangúlag megválasztotta Varga Pétert, illetve Gángó Csabát és dr. Kovács Ádámot. Az OEE 2018. évi tisztújításának szabályait Varga Péter ismertette, majd dr. Marosi György, az OEE Országos Választási Bizottságának tagja tájékoztatta az egybegyűlteket a választás menetéről, főbb tudnivalóiról. Ezután a jelenlévő, szavazásra jogosult 63 fő egyesületi tag aláírás ellenében átvette a szavazólapokat és ajánlóíveket és megkezdődött a szavazás.

Amíg a Választási Bizottság tagjai összesítették a szavazatokat, addig a jelenlévők Both Gyulának, a Magyar Növényvédő Mérnöki és Növényorvosi Kamara Vas Megyei Terület Szervezete elnökének rendkívül érdekes előadását hallgathatták meg, a hazánk erdeiben és közterületein már előforduló és a közeljövőben várható új kártevőkről.

Az előadás végére megszületett a választás végeredménye, amelyben a tagság az előző vezetésnek ismét bizalmat szavazott az elkövetkezendő négy évre. A régi-új elnök, Bakó Csaba és a titkár, Horváth Gábor munkáját segítendő, három vezetőségi tagot is választottak, Balogh Csaba Győző, Tóth Péter és Varga Anna Judit személyében. Az OEE országos tisztségeire is megtették ajánlásukat a helyi csoport tagjai.

Forrás: OEE Szombathelyi H.Cs.

Szerző: Horváth Gábor, Varga Péter

Fotók: Markó András

Hírszerkesztő: Nagy László