"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Április 7-én indul a Vándortábor Program új eleme a VándorViadal

Április 7-én indul a Vándortábor Program új eleme a VándorViadal

Április 7-én indul Magyarország egyik legnagyobb és leglátványosabb középiskolás versenye, a VándorViadal. Az ötödik éve tartó Vándortábor Program új elemét az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, valamint az Országos Erdészeti Egyesület közösen rendezi meg, amelyben középiskolás csapatok mérhetik majd össze a tudásukat és a rátermettségüket, néha elgondolkodtató, máskor ügyességet és bátorságot igénylő kihívások során. A VándorViadal összefoglalóit a televízió is közvetíti. A csapatok és a kísérő tanárok számára a versenyben való részvétel ingyenes lesz.

A VándorViadal célja, hogy a középiskolás diákok egymással versengve ismerjék meg a természetet, az ország legszebb tájait, közben pedig minél több kalandban és élményben legyen részük.

A verseny kiemelt célkitűzése a vándortáboros szellemiség átadása, valamint egy hazai térség természeti és kulturális értékeinek, illetve aktív kikapcsolódási lehetőségeinek bemutatása.

Viadalon négyfős csapatokban, aktív és logikai feladatokban küzdenek meg a versenyzők. A 9-11. évfolyamos diákok csapatai 2 fiú és 2 lány tagból állhatnak – nem koedukált intézmények esetében lehetőség van megyén belül egy másik iskolából kiegészíteni a regisztrált csapatokat –, akik közül legalább az egyik csapattag korábban már részt vett a Vándortábor Program keretein belül szervezett táborok egyikében.

Az április 7-én induló, 5 fordulós selejtező során a csapatok online feladatok megoldásával gyűjthetnek pontokat. A döntő egy június 14-20. között megrendezésre kerülő, élményekkel teli egyhetes tábor lesz, ahol fizikai és szellemi kihívásokat teljesítve versengenek majd egymással az ország legjobb csapatai.

A tábor eseményeit a televízióban lehet majd hétről hétre nyomon követni. A Viadalon való részvétel a diákok és a kísérő pedagógusok számára is ingyenes. A döntőbe jutott csapatoknak biztosított az egyheti szállás, étkezés, valamint minden program és belépők díja is. A tábor során megtapasztalt rengeteg élmény mellett nagyértékű, jellemzően az aktív kikapcsolódással összefüggő nyeremények találnak majd gazdára.

Forrás: OEE, Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ

Fotók: VándorViadal

Hírszerkesztő: Nagy László