"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Újabb milliós adomány a kárpátaljai erdészek közreműködésével

Újabb milliós adomány a kárpátaljai erdészek közreműködésével

A napokban újabb segélyszállítmányt juttatott el az Országos Erdészeti Egyesület Kárpátaljára. A hárommillió forint értékű, mintegy két tonnányi szállítmányt a magyar állami és magánerdőgazdálkodók felajánlásából valósulhatott meg a Kárpátaljai Helyi Csoport koordinálásával, akik a rászorulókhoz történő kiszállításban is segítséget nyújtanak.

Harmadik alkalommal juttattunk el elsősorban tartós élelmiszereket, gyógyszereket és egyéb egészségügyi eszközöket valamint tisztálkodó szereket a Kárpátalján élő rászorulóknak. Az Országos Erdészeti Egyesület március elején meghirdetett gyűjtésére befolyt összegből az egyesület Kárpátalján élő tagjainak kérése és útmutatása alapján állítottuk össze azon eszközök és fogyasztási cikkek listáját, melyekre a legnagyobb szükség van a háború miatt nélkülöző, és számos menekültet is fogadó térségben.

„Az Erdészcsillag Alapítvány közreműködésével, a háború kezdete óta már 5 millió forintnyi adományt juttattunk el a beregszászi járás erdészeti központjába, ahonnan helybeli tagjaink a térségbeli hét erdészeten keresztül osztják szét azt a rászorulóknak” – mondta Elmer Tamás, az Országos Erdészeti Egyesület főtitkára. „Külön öröm, hogy a legutóbbi, immár harmadik szállítmányt az Ipoly Erdő Zrt. felajánlása alapján, egy ingyenes használatra átadott terepjáróval is ki tudtuk egészíteni. Ez szintén a kárpátaljai kollégáink kérése volt munkájuk megfelelő ellátása érdekében, hiszen több műszaki eszközüket is a háború sújtotta régióba kellett szolgáltatniuk.”

Az Országos Erdészeti Egyesület folytatja az adományok gyűjtését, a pénzbeli felajánlásokat az Erdészcsillag Alapítvány 11701004-20206442 számú számlájára várjuk, a „Kárpátalja” közlemény feltüntetésével.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület

Fotók: OEE

Hírszerkesztő: Nagy László