"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Közösen szervezett könyvgyűjtést a Vértesi H. Cs. és a NAK megyei szervezete a Sapientia Egyetemnek

Közösen szervezett könyvgyűjtést a Vértesi H. Cs. és a NAK megyei szervezete a Sapientia Egyetemnek

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Sepsiszentgyörgyön – egyelőre ideiglenes működési engedéllyel -, magyar nyelven, erdőmérnök-képzést indított.

A szomszédos országban ez az egyedüli magyar nyelvű erdészeti felsőfokú képzés. Az oktatáshoz is, de az akkreditáció elnyeréséhez is jelentős segítséget nyújthat egy színvonalas erdészeti szakkönyvtár, ami a képzés nyelvéhez igazodva, jellemzően magyar nyelvű szakmai kiadványokat tartalmaz.

Az Országos Erdészeti Egyesület (OEE) felhívást indított elsősorban magyar nyelvű kiadványok gyűjtésére, a könyvtár támogatására. Az OEE Vértesi Helyi Csoportja csatlakozva a kezdeményezéshez helyben szervezte meg a gyűjtést. Ennek keretében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Komárom-Esztergom Megyei Szervezete mintegy 670 db, a Vérteserdő Zrt. pedig további 90 db erdészeti és társtudományként szervesen kapcsolódó agrártematikájú kötetet ajánlott fel adományként a nemes célra.

A NAK Komárom-Esztergom Megyei Szervezete részéről dr. Balogh Zoltán megyei elnök és Németh András megyei igazgató adták át a könyveket Encsi Csaba, az OEE Vértesi Helyi Csoportjának elnöke, a Vérteserdő Zrt. főmérnöke és Boglári Zoltán, a helyi csoport titkára, a Vérteserdő Zrt. erdőgazdálkodási osztályvezetője részére.

Az egyetemi akkreditációhoz pénzbeli támogatás is adható, melyet az OEE kezel (K&H Bank 10200830-32310126-00000000), s a könyvfelajánlások mellett szintén eljuttat a támogatott Sapientia Egyetem részére. Pénzbeli támogatás utalása esetén a megjegyzés rovatba kérjük a „Sepsiszentgyörgy” közleményt feltüntetni.

 

Forrás: Vérteserdő Zrt., OEE Vértesi Helyi Csoport

Fotók: verteserdo.hu