"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Szerdán lesz a Wagner Károly Erdészeti Digitális Szakkönyvtár bemutatója

Szerdán lesz a Wagner Károly Erdészeti Digitális Szakkönyvtár bemutatója

A több, mint 150 éves Országos Erdészeti Egyesület (OEE) és annak Wagner Károly Alapítványa napjainkban, a változó kor kihívásait követve fontos szerepet kíván betölteni írott erdészeti emlékeink megőrzésében és közreadásában is. Ezért indította meg az Egyesület azt a digitalizálási mozgalmat, ami az Erdészeti Lapok és az Erdészettörténeti Közlemények után most elérte az OEE Erdészeti Szakkönyvtárának állományát is, célul tűzve ki legértékesebb dokumentumainak adatbázisba rendezését és nyilvánossá tételét.

Az Agrárminisztérium által támogatott  adatbázis terjedelme mára meghaladta az előzékekkel együtt számított 100 ezer oldalt, ami mintegy 500 dokumentum digitalizálását jelenti. A meglévő könyvtári állományból való kiválasztás elsődleges szempontja a régi erdészeti szakkönyvek, periodikák, erdészeti jogszabályok, illetve az Országos Erdészeti Egyesületre vonatkozó jegyzőkönyvek, alapszabályok adatbázisban való megjelenítése volt.

Az Agrárminisztérium támogatásával létrejött adatbázist 2019. november 20-án délelőtt 10 órai kezdettel, az Erdészeti Információs Központ (1021 Budapest, Budakeszi út 91.) nagytermében mutatják be a létrehozó és működtető szervezetek, munkatársak azzal a célkitűzéssel, hogy minél teljesebb képet adjanak az előzményekről, az eddig elvégzett munkáról és a létrejött adatbázis nyújtotta szolgáltatásokról. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Forrás: OEE

Szerző: Dr. Sárvári János

Fotók: Wagner Károly Alapítvány

Hírszerkesztő: Nagy László