"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Sportolj tudatosan az erdőben! - Fuss az erdész szemével!

 

Fuss az erdész szemével!

 

Biztosan Ti is észrevettétek már, hogy szinte hétről hétre más arcát mutatja az erdő. Él, lélegzik és a természet csodásan megkomponált szimfóniájában minden erdőlakó tudja, hogy mikor kell belépnie és meddig tart a szólama.

Az erdészek a természet karmesterei. Betéve tudják az erdőlakók összes kottáját és szinte együtt élnek a zenekarral.

Erdőjáróként akárhogy is figyelünk, sokszor nem látjuk meg azt, amire egy erdész azonnal felfigyel. Tudja mi, miért és mikor történik.

A „Fuss az erdész szemével!” kihívás sorozatot azért hívtuk életre, hogy kitágítsuk a természetben sportolók látóterét és olyan összefüggéseket és érdekességeket mutassunk be, ami mellett amúgy jó eséllyel elfutunk.

A programról bővebben

Minden évszakban kihívással várunk Titeket. Budapest környéki erdőkben olyan instant terepfutó köröket jelölünk ki, amelyek telis-tele lesznek erdészetileg fontos érdekességekkel. Ezzel betekintést nyújtunk a kulisszák mögé, hogy teljesebb képet kapjatok a természet működéséről.

Az útvonalak tervezett hossza körülbelül 10 km lesz, amelyeket egyedi jelöléssel fogunk ellátni. Az ideiglenes turistajelzéseken található QR-kódokat beolvasva tájékozódhattok a programról és az aktuális feladatokról.

A kihívás

Minden alkalommal kapni fogtok egy feladatot, amit a kör teljesítése közben kell megoldanotok.  A feladatok az adott helyszínhez és az erdőben zajló aktuális életciklushoz fognak kapcsolódni. A kihívás a megadott időintervallumon belül bármikor teljesíthető.

Fotózz és nyerj!

Ha megvan a megfejtés, akkor nincs más dolgod, mint lefotózni és elküldeni nekünk. A beküldők között évszakonként 3 ajándékcsomagot sorsolunk ki. A programsorozat végén pedig kisorsolásra kerül egy hosszú hétvége, négy fő részére, a Huszárkelőpuszta Vendégházban azok között, akik a négy évszakból legalább három kihívást sikeresen teljesítettek.

 

2. KIHÍVÁS: ŐSZ A GERECSÉBEN

A kihívás időtartama: 2021. 10. 17. 08:00 – 2021. 12. 19. 24:00

Kiinduló- és végpont: Vértestolna mellett, az Országos Kéktúra jelzés és a közút találkozásánál

Táv: 11,53 km // 236 m+

Track: KATTINTS IDE!

Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők

A kihívás:  A kör teljesítése közben fotózd le azt az őszi levelet, ami legjobban tetszett neked és küldd el az erdeisportok@oee.hu -ra. Ha tudod, akkor írd meg, hogy milyen fának vagy cserjénak a levele. Ha nem tudod, az sem baj, majd mi segítünk a beazonostásban.

Kiváncsian várjuk a képeket. 

Erdészeti érdekességek az útvonalonKATTINTS IDE! 

 

 

1. KIHÍVÁS: NYÁR A BUDAÖRSI KOPÁROKON - LEZÁRULT!

A kihívás időtartama: 2021. 07. 25. 08:00 – 2021. 10. 10. 24:00

Kiinduló- és végpont: KFKI sporttelep

Táv: 10,47 km // 323 m+

Track: KATTINTS IDE!

Jelölés: QR kóddal ellátott, logózott ideiglenes irányjelzők

A kihívás:  A kör teljesítése közben fotózd le azt a feketefenyőt, ami legjobban tetszett neked, küldd el az erdeisportok@oee.hu -ra és írd meg, hogy mi tetszett meg benne. Kiváncsian várjuk a képeket. 

Erdészeti érdekességek az útvonalonKATTINTS IDE! 

 

 

Sportolj tudatosan az erdőben! program sorozat

„Fuss az erdész szemével” kihívás

részvételi szabályzata

A kihívásban minden 16. életévét betöltött természetes személy részt vehet, amennyiben teljesíti az alábbi feltételeket:

 - csatlakozott a Sportolj tudatosan az erdőben! Facebook csoporthoz,

 - teljesíti az évszakonként kiírt kihívások kiírásában szereplő feladatokat.

A nyereményjátékban való részvétellel elfogadja a résztvevő a jelen részvételi feltételeket.

A teljes, négy évszakos nyereményjáték időtartama:

2021. 07. 25. 08:00 órától 2022. 05. 31. 24:00 óráig tart.

A nyeremény

 - Az évszakonkénti kihívások lezárását követő hónap 15-ig, 3 db nyereménycsomag kerül kisorsolásra, amelyeket az Országos Erdészeti Egyesület biztosít.

 - A teljes, négy évszakos nyereményjáték sorozat  végén, azok a résztvevők, akik legalább három alkalom kihívását teljesítették, egy végső sorsoláson vesznek részt, aminek a nyereménye egy hosszú hétvége, négy fő részére, a Huszárkelőpuszta Vendégházban.

A nyertesek kötelesek együttműködni az átvételt illetően. A nyereményt a szervező kizárólag belföldi címre postázza.

A nyerteseket a Random.org számítógépes program segítségével kerül kisorsolásra.

Az évszakonkénti 3 fő nyertes és a 4 alkalmas kihívássorozat nyertese külön Facebook poszt alatt lesz közzé téve. A nyertesekkel továbbá közvetlen üzenetben is felveszik a kapcsolatot a Szervezők.

A nyeremény nem átruházható, készpénzre nem váltható.

A játékban való részvétel és az adatszolgáltatás önkéntes. Az adatokat nem tároljuk és másik fél számára a nyereményjátékot meghirdetők nem adják át, nem továbbítják.

A nyereményjátékban az Országos Erdészeti Egyesület vezetői, dolgozói és ezen személyek közvetlen hozzátartozói nem vehetnek részt.

Jelen nyereményjátékot a Facebook semmilyen formában nem támogatja, nem hagyta jóvá, illetőleg nem kezeli, azzal összefüggésbe nem hozható. A játék szervezője az Országos Erdészeti Egyesület Facebook oldala.