"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Megemlékezés a MEVME-ről

Megemlékezés a MEVME-ről

A Vidékfejlesztési Minisztérium (ma Földművelésügyi Minisztérium) és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, mint hivatalos kiadók támogatásával jelent meg 2013 novemberében a Magyar Erdészeti és Vadászati Műszaki Segédszemélyzet Országos Egyesülete, a MEVME történetét tartalmazó kiadvány.

A megjelent példányokat rövid időn belül sikerült a legszélesebb körben eljuttatni az erdészeti, vadászati és természetvédelmi szakmai közönséghez. Az Országos Erdészeti Egyesületen túl iskolákhoz, könyvtárakhoz, magán és állami erdőgazdálkodókhoz, erdészeti szakigazgatásban dolgozó kollégákhoz (megyei hivataloktól a szaktárcákig bezárólag), illetve a történet főbb szereplőihez, vagy azok leszármazottaihoz, jogutódjaihoz és természetesen a szerzői közösségen keresztül a magyarországi egyházak jelentős részéhez, sőt még határon túli magyar szervezetekhez is, illetve a rokoni szálakat is kihasználva a tengeren túlra más földrészekre is el tudtunk juttatni példányokat.

Élve a világháló adta lehetőséggel, a szerzői közösség és a hivatalos kiadók írásbeli jóváhagyásával, mára sikerült a digitalizált változatot mindenki számára hozzáférhető módon az Országos Erdészeti Egyesület honlapján is elhelyezni, így azok is olvashatják már, akik a nyomtatott példányokból nem részesülhettek.

A Megemlékezés a MEVME-ről című könyv pdf formátumban (14 MB) az OEE honlap Kiadványaink menüpontjában érhető el, tölthető le, a szövegkapcsolóra kattintva.

Forrás: A kötet szerkesztői

Hírszerkesztő: Nagy László