"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

Újságírók a Bakonyban

Újságírók a Bakonyban

Kép és szöveg:Pápai Gábor

Az immár hagyományos sajtókirándulás házigazdája ezúttal a Bakonyerdő Zrt. volt. A kétnapos látogatás az Erdészeti Információs Központjában kezdődött könyvtárlátogatással, Sárvári János könyvtárőr kalauzolásával. majd meghallgathattuk az Erdészettörténeti Szakosztály rendezvényének két előadását, nevezetesen Oroszi Sándorét és Nagy Lászlóét.

A nemrégiben megszépült Balaton-felvidéki Erdei Iskolát Farkas Zsuzsanna mutatta be. A dabosi templomrommal, majd a Zalahalápi Parkettagyár új felületkezelő gépsorával és termékeivel ismerkedtünk.Sárosfőn – ahol csatlakozott a csoporthoz Lomniczi Gergely főtitkár – a pisztrángtenyésztésről, a helybeli csemetetermesztésről és a vadászatról kaptunk felvilágosítást.

Másnap – még jó időben – a franciavágási fejlesztéseket és a Kőris-hegyi bükkösök felújítását tanulmányozhattuk. A huszárokelőpusztai munkaebéden a szakmában kevésbé járatos újságírók kaptak választ kérdéseikre. A monszunszerű esőnek örültek a jelen lévő szakemberek, mert mint mondták, csapadékdeficit van a térségben is.

Ismételten köszönjük a Bakonyerdő Zrt. vendéglátását!

 



Forrás: Nagy László