"Szeressük hazánkat, nemzetünket és szakunkat hűséggel,
egyetértéssel és összetartással."
Bedő Albert 1911

Országos Erdészeti Egyesület

In Memoriam Gránitz András

In Memoriam Gránitz András

Gránitz András (1973. 08. 31. – 2012. 04. 17.)

Megrendülten értesültünk, hogy kiváló munkatársunk, Gránitz András a HM Budapesti Erdőgazdaság Zrt. Lovasberényi Erdészeti Igazgatósága vadászati műszaki vezetője tragikus körülmények közt elhunyt.

András a szakmai pályafutását Lovasberényben 1995-ben kezdte a vadászati szakmunkás-képzettségének megfelelően fizikai munkakörben. A vadászat iránti elkötelezettségéből adódóan a vadgazdálkodás valamennyi területén bizonyította a rátermettségét, így 2001-től beosztott vadászi, 2005-től kerületvezető vadászi, majd 2007-től vadászati műszaki beosztást töltött be munkatársai és vezetői megelégedésére.

Elhivatottsága és szakmai képzettsége a 2004-ben megszerzett agrármérnöki diplomával, valamint a 2008-ban megszerzett vadgazdálkodási szakmérnöki oklevéllel vált teljessé. Munkája volt egyben a hobbija is. Kimagasló érdemeket szerzett a lovasberényi dámállomány minőségi kialakításában, a vaddisznóskert megtervezésében és létrehozásában. A dámszarvas – mint a lovasberényi vadállomány meghatározó tényezője – volt a szívügye. A szakmai erőfeszítéseit több 5 kg feletti trófea igazolta. Az általa szervezett hajtásokat, terelő vadászatokat és egyéni vadászatokat szinte kivétel nélkül siker koronázta.2004. óta volt Egyesületünk tagja.

A rövid, de igen eredményes szakmai pályafutás hirtelen megszakadt és elhangzottak az utolsó lövések – ezek már szeretett és megbecsült munkatársunk sírjánál.

Kedves munkatársunk, barátunk nyugodjál békében, emléked megőrizzük.

 



Forrás: Nagy László